Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

GBS de Kruipuit verrast jarige buurvrouw

Met een spandoek, gezongen felicitaties en een geschenk zorgden de leerlingen, de directie en de leerkrachten van de GBS de Kruipuit er voor dat Rita Geeraert toch een verrassende verjaardag beleefde.

Rita Geeraert werd vrijdag 80 jaar. Door de coronacrisis dacht zij dat haar verjaardag – buiten de telefoontjes van de kinderen en kleinkinderen – in alle stilte zou voorbijgaan. Daar hebben de leerlingen, directie en leerkrachten van de GBS De Kruipuit echter een stokje voor gestoken.

 Zij plaatsten ’s morgens een groot spandoek aan de woning van Rita, waarmee ze de automobilisten die er passeerden opriepen om te claxonneren voor de jarige. Veel automobilisten gingen op dat verzoek in.

In de voormiddag kwamen de leerlingen die in de opvang zaten samen met de directie en de leerkrachten van de school voor de woning van Rita. Toen die voor haar venster verscheen werd zij met gezongen felicitaties verrast. Er werd ook voor gezorgd dat haar geschenk op een veilige manier bij haar terecht kwam.

SPECIALE BAND

De actie van de school was een blijk van waardering voor wat Rita, die al jaren tegenover de school woont, voor de GBS doet en betekent.

“Rita heeft een speciale band met onze school. Haar kinderen liepen hier school en ook enkele van haar kleinkinderen lopen hier nu school. Toen een zestal jaar geleden binnen enkele weken een paar maal in de school werd ingebroken heeft Rita het spontaan op zich genomen om iedere avond, ook tijdens de vakanties, haar ronde te doen om te kijken of alle buitendeuren van de school gesloten zijn en of onze dieren niets te kort hebben.

Onze felicitaties en ons geschenk waren dan ook meer dan op hun plaats”, legde Sabine François, leerkracht bij De Kruipuit ons uit.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten