Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

GBS De Kruipuit is nu ook officieel GO! De Kruipuit

Met een eenvoudige handdruk tussen schepen van Onderwijs Glenn Longeville (Open VLD) en Jenny De Potter, algemeen directeur van de GO! scholengroep 23, werd de overdracht van Basisschool Kruipuit aan de GO! scholengroep 23 Meetjesland bezegeld.

Zoals overal luidop werd gefluisterd maar negens officieel werd bevestigd, werd afgelopen maandag officieel aangekondigd dat vanaf 1 september 2020 de school op de Kruipuit in Adegem niet langer een gemeenteschool is, maar deel uitmaakt van de GO! scholengroep 23.

Tijdens een korte bijeenkomst in het gemeentehuis legde burgemeester Bart Van Hulle nog eens uit waarom het schepencollege ervoor gekozen heeft om de school op de Kruipuit over te dragen aan het gemeenschapsonderwijs.

Als coördinerend directeur van de GO! scholengroep 23 benadrukte Paul Fransoo dat de scholengroep de school op de Kruipuit niet overgenomen heeft omdat ze graag scholen overneemt. ”Het profiel van de school past perfect in het profiel van de scholengroep 23. Ik ben er van overtuigd dat zowel de school als de scholengroep er beter van wordt”, stelde de heer Fransoo.

Om zijn woorden kracht bij te zetten kondigde hij aan dat de renovatie en nieuwbouw die door de gemeente Maldegem werden voorbereid zullen worden verder gezet.

Ook Jenny De Potter, algemeen directeur van de GO! scholengroep 23, benadrukte dat er aan de eigenheid van de school op de Kruipuit niet zal geraakt worden. De school zal wel gebruik kunnen maken van de ervaring en de knowhow van de scholengroep. Zij is er van overtuigd dat de school verder nauw zal verbonden blijven met de plaatselijke gemeenschap.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten