Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Gaby Bruyninckx herdacht bij inhuldiging nieuwe troostplaats

Een bord en een bloemenperk vormen de nieuwe troostplek die door de Ferm Afdelingen Adegem en Donk werd gecreëerd.

Op het terrein voor Den Hoogen Pad hebben de Ferm afdelingen van Adegem en Donk zondagvoormiddag officieel een nieuwe troostplek ingehuldigd. Zij hebben van die inhuldiging gebruik gemaakt om Gaby Bruyninckx, een boegbeeld van de organisatie die eerder dit jaar plots overleed, te herdenken.

Omdat veel mensen tijdens de coronacrisis iemand verloren hebben waarvan ze niet op een waardige manier afscheid konden nemen startte Ferm Oost Vlaanderen het project PlantTroost.

Verschillende afdelingen creëerden in hun dorp een plaats waar mensen steun en troost kunnen vinden om het overlijden van een familielid of vriend te verwerken. Dankzij de Afdelingen Adegem en Donk is er nu een dergelijke troostplek op het terrein voor den Hoogen Pad.

Marieke De Witte, consulente van Ferm, schetste de achtergrond van het ontstaan van de troostplaatsen en dankte het Maldegemse gemeentebestuur voor het ter beschikking stellen van de locatie voor de troostplek in Adegem.

Troost en steun zitten volgens Mevr. Van der Jeught vaak in kleine dingen.

In haar toespraak wees Marleen Van der Jeught erop dat de crisis ons leven grondig heeft gewijzigd en ons laat aanvoelen hoe belangrijk het is er nu voor elkaar te zijn. “Elkaar troosten moet niet met grote woorden en gebaren. Het er zijn voor elkaar en een luisterend oor hebben is belangrijker”, stelde mevr. Van der Jeught.

Boegbeeld
Zowel de Ferm afdelingen als de coördinatieraad van Den Hoogen Pad vonden de inhuldiging van de nieuwe troostplek in Adegem het gepaste moment om hulde te brengen aan Gaby Bruyninckx, een boegbeeld van Ferm en van de coördinatieraad, die dit jaar plots is overleden.

Vic Blomme schetste in zijn toespraak de belangrijke taken de mevr. Bruyninckx zowel in Ferm als in de coördinatieraad heeft vervuld.

Met de onthulling van het nieuwe bord aan de troostplek werd de bijeenkomst afgesloten. De gemeente zal er voor zorgen dat het bloemenperk dat bij de troostplek hoort verder wordt afgewerkt.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten