Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Excelsior Donk degradeert vrijwillig en snoeit in de premies

Die Donkse ploeg zullen we niet veel meer zien samenspelen. Een belangrijk deel van de spelers verlaat Donk voor een ploeg die meer wil betalen.

Enkele weken nadat het de spelers had ingelicht over de wijzigingen voor het volgende seizoen, heeft het bestuur van Excelsior Donk nu ook officieel bekend gemaakt dat het eerste elftal vrijwillig naar vierde provinciale degradeert en dat er wordt gesnoeid in de vergoedingen van spelers en trainers. Op de jeugdwerking wordt niet bespaard.

Sportief gaat het Excelsior Donk goed. Het kan zich zonder problemen handhaven in derde provinciale. Op bestuurlijk vlak ging het iets minder, de ploeg moest op zoek naar een nieuwe voorzitter en een nieuwe secretaris. Ondanks die problemen kwam het nieuws van de vrijwillige degradatie als een verrassing.

OVERLEVEN 
“Het wordt voor kleine ploegen steeds moeilijker om te overleven. Ieder jaar zijn er provinciale ploegen die stoppen of fuseren. De eisen waaraan ploegen moeten voldoen worden steeds groter. Zowel de sponsoring als de toeschouwers lopen terug en het wordt steeds moeilijker om mensen te vinden die zich belangeloos voor iets willen inzetten. Dan zijn er nog de trainers en spelers die te veel geld kosten. Wij zullen de laatste ploeg niet zijn in de regio die deze beslissing neemt” legde Tom Rotsaert van Excelsior Donk uit.

Om het voortbestaan van Excelsior Donk veilig te stellen heeft het bestuur naast de vrijwillige degradatie ook beslist om vanaf volgend seizoen de vergoedingen van trainers en spelers te beperken. “Wat wij verwachtten gebeurde ook, er zijn al een aantal spelers die te kennen hebben gegeven dat zij volgend seizoen niet meer voor Geel-Zwart zullen spelen. Wij zijn wel tevreden dat er een aantal anciens zijn die wel willen meestappen in ons nieuw sportief project en bij Donk blijven.

Wij gaan geen financiële inspanningen meer doen om spelers en trainers aan te trekken. Wij zitten met een goede lichting beloften. Samen met de blijvers zullen zij volgend seizoen de kern van onze eerste ploeg vormen” deed Rotsaert zijn verhaal verder. Het bestuur is er van overtuigd dat het er met zijn beslissingen voor gezorgd heeft dat Donk in de toekomst verder van provinciaal voetbal zal kunnen blijven genieten.

Deel dit artikel via :

1 reactie op “Excelsior Donk degradeert vrijwillig en snoeit in de premies

  1. Daniël De Metsenaere
    2 maart 2020 om 14:26

    Er zullen nog meer ploegen dit voorbeeld volgen en dat zal het provinciaal voetbal ten goede komen.