Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Ex BJM bestuur bakte pannenkoeken

Wie zaterdag in de Lenen in Adegem wandelde of fietste en de prikkels van zijn reukorgaan volgde kwam in de keuken van de Vierklaver terecht. Daar werden pannenkoeken op grootmoederswijze gebakken.

Het initiatief van deze pannenkoekenbak ging uit van de familie Vlaminck. Zij waren nauw betrokken bij de Maldegemse basketbalploeg BJM en zetten mee hun schouders onder de jaarlijkse pannenkoekenbak die jaarlijks door de ploeg werd georganiseerd.

Na de fusie van BJM met GEMBAS Knesselare werd de pannenkoekenbak van het programma afgevoerd en later verloor de familie het contact met de fusieploeg.

Enkele weken terug kwamen de ex-bestuursleden van BJM nog eens samen. Het gesprek kwam ook bij de mooie momenten tijdens de pannenkoekenbak. Het duurde niet lang of iedereen was het er mee eens om nog eens een pannenkoekenbak (op kleinere schaal) te organiseren. Het stond meteen ook vast dat de opbrengst van die actie aan de vzw De Vierklaver en aan Kadoe zou geschonken worden.

Bij de familie Vlaminck hoopte men dat zij toch 100 kg pannenkoeken zouden kunnen verkopen. De bestellingen kwamen echter zo vlot binnen dat iedereen die zaterdag meehielp wist dat er tegen zaterdagavond een kleine 300 kg pannenkoeken moesten gebakken en ingepakt zijn.

Hoewel niemand het met zoveel woorden zei, zou het de toch bedoeling zijn om van de pannenkoekenbak opnieuw een jaarlijkse traditie te maken.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten