Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Emiel Verstrynge op het podium in het BK veldrijden

Zaterdagvoormiddag verzamelen de supporters van Emiel Verstrynge in café ’t Lapperken, zijn clublokaal, om van daaruit naar het BK veldrijden in Antwerpen te vertrekken.

Emiel Verstrynge is in het veldrijden bij de junioren aan een sterk seizoen bezig. Er zijn niet alleen de goede uitslagen in de wedstrijden in België: hij werd door de bondscoach ook al enkel malen geselecteerd om deel te nemen aan wereldbekerwedstrijden in binnen- en buitenland. Ook in die wedstrijden liet hij zich in gunstige zin opmerken.

PODIUM
Zaterdag werd BK veldrijden voor junioren in Antwerpen georganiseerd. In Adegem vertrokken rond 11 uur twee bussen met supporters van Emiel naar Antwerpen. Emiel was een van de deelnemers die getipt werden voor een podiumplaats.

De jonge Adegemnaar heeft in Antwerpen zeker niet teleurgesteld. Hij was goed mee bij de start en toen de wedstrijd al na twee ronden in de beslissende plooi viel zat Emiel in derde stelling. De voorsprong van de twee leiders werd nooit groter dan 30 seconden. In de laatste ronden kon hij zelfs nog enkele seconden van zijn achterstand afpeuteren.

Dat hij tevreden was met zijn derde plaats was te zien aan zijn reactie toen hij over de streep kwam: die plaats was ook voor zijn supporters een voldoende reden om een feestje te bouwen. Dankzij zijn derde plaats is Emiel bijna zeker van een selectie voor het WK in Zwitserland.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten