Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Emiel Verstrynge fietste zich in de kijker

Omdat de stage in Spanje door de coronacrisis niet kon doorgaan verscheen Emiel Verstrynge zaterdag toch aan de start van de cyclocross aan het Zilvermeer in Mol. Pech en een val zorgden ervoor dat het niet zijn gelukkigste dag werd. Ondertussen stegen zijn kansen om deel te mogen nemen aan het WK voor beloften in Oostende wel.

Net als de andere sporten heeft ook cyclocross zwaar te lijden onder de coronacrisis. Er mogen enkel nog wedstrijden georganiseerd worden voor de hoogste categorie en die wedstrijden moeten dan ook nog zonder publiek hun beloop krijgen. Voor de beloften bij de cyclocrossers betekent dit dat zij moeten deelnemen aan de wedstrijd van de A-renners.

Onze Adegemse cyclocrosser Emiel Verstrynge is een van de eerstejaars beloften die nu regelmatig aan de start van een A-cross verschijnt. Hoewel die stap voor die eerstejaars dubbel zo groot is heeft Emiel zich de afgelopen weken toch al in gunstige zin laten opmerken.

Niet opgemerkt
Na zijn 18de plaats in Gullegem stond hij vorige week zondag aan de start van het BK in Meulebeke. Zoals het reglement het voorzag stonden de beloften op de achterste startrijen.

Omdat er geen publiek toegelaten was, werd het BK massaal gevolgd op TV. De camera’s hadden in de eerste plaats aandacht voor de renners die voor het podium streden. Achter dat kransje podiumplaats-kandidaten werd er wel fel strijd geleverd voor de rest van de ereplaatsen.

Aanvankelijk hadden de tv-commentatoren ook aandacht voor de goede prestaties van de eerstejaarsbelofte Thibau Nys. Daarbij hadden ze niet opgemerkt dat er voor Nys nog een eerstejaars belofte reed. Dat was Emiel Verstrynge. Het was pas toen de opgave van Nys werd aangekondigd dat de tv-commentatoren ook even aandacht hadden voor de prestaties van de Adegemse sporter.

Toen de bondscoach zich bij de tv-commentatoren voegde merkte die op dat hij niet verwonderd was door de sterke prestatie (14de plaats op BK) van Verstrynge. ”Toen ik hem tijdens zijn eerste cyclocrosswedstrijd zag rijden heb ik al gezegd dat die jongen veel groeimarge had”, gaf de bondscoach nog mee.

Wereldkampioenschap
Het laatste weekend van januari wordt het wereldkampioenschap georganiseerd. Aanvankelijk zou er enkel een WK zijn voor de A- renners bij de dames en de heren. Tijdens de wedstrijd in Mol werd aangekondigd dat er toch een WK voor beloften wordt georganiseerd. Volgens de commentatoren komt de selectie van Emiel door zijn val en pech tijdens de wedstrijd in Mol niet in het gedrang.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten