Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Emiel Verstrynge en fanclub stelden “Saint Emiel” voor

In De Wijnzolder in St. Laureins stelden veldrijder Emiel Verstrynge en zijn fanclub de Saint Emiel wijn voor.

Emiel Verstrynge is een Adegemse veldrijder die volgend jaar 19 jaar wordt maar sportief toch al behoorlijk van zich liet spreken. Als tweedejaars junior behaalde hij brons, zowel op het Belgisch kampioenschap als op het wereldkampioenschap.

Dat leverde hem naast de eer ook een plaats op in het UCI-cyclocross team van Jan Tormans. Daar kan hij verder sportief openbloeien onder de leiding van Bart Wellens.

Omdat er momenteel niet veel wedstrijden voor beloften zijn moet Emiel regelmatig uitkomen in wedstrijden met A-renners. Ook daar weet hij zijn mannetje te staan: zowel in Beringen als in de gevreesde koppenbergcross plaatste hij zich binnen de eerste 20.

Clubkas
Zijn goede uitslagen hebben ervoor gezorgd dat Emiel al een grote fanclub achter zich heeft staan. Om de kas van die fanclub te spijzen werden in het verleden steunkaarten verkocht en eetfestijnen georganiseerd. De fanclub legde ook een autobus in naar de plaatsen waar Emiel aan de start verscheen.

“Met ons bestuur keken wij uit naar andere initiatieven om onze clubkas te spijzen. Door de coronacrisis is de voorkoop van steunkaarten en het organiseren van eetfestijnen momenteel onmogelijk. Daardoor hebben wij de plannen die bij ons al aan het broeden sneller uitgewerkt.

Via Paul Wallaert van de Wijnzolder zijn wij in contact gekomen met de wijngaarden van Domaine Cazal. Daar hebben wij een rode wijn en een Rosé gevonden die wij hier als Saint Emiel zullen brengen. Het is een Franse wijn met een gepersonaliseerd etiket, waardoor de wijn enig wordt in zijn soort”, vertelde Piet Lammertyn, een van de stuwende krachten achter de fanclub en ontwerper van het etiket.

Website
Emiel en zijn fanclub hebben van de lancering van hun Saint Emiel ook gebruikgemaakt om de website van de fanclub te actualiseren. De site wordt uitgebreid met een webshop waar naast informatie over de wijn en de mogelijkheid om er te bestellen ook supporterskleding te koop wordt aangeboden. De site wordt uiteraard ook verder gebruikt om de supporters van Emiel op de hoogte te houden van zijn sportieve prestaties.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten