Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Emiel Verstrynge 4de op het WK veldrijden in Oostende

Er was her en der kritiek gekomen op de selectie van de eerstejaars belofte Emiel Verstrynge voor het wereldkampioenschap veldrijden bij de beloften in Oostende. De Adegemse veldrijder heeft zaterdagnamiddag met een sterke prestatie alle criticasters het zwijgen opgelegd.

Bij de start van de wedstrijd stond Emiel op een van de achterste rijen. Hij koos niet zoals de meeste deelnemers voor de kortste bocht, maar kon door de buitenbocht te nemen onmiddellijk een pak plaatsen naar voor schuiven.

Emiel had aangekondigd dat hij voor een goed resultaat zou gaan en hij hield woord op de zware omloop. Hij heeft zijn eigen wedstrijd gereden en zijn inspanningen goed gedoseerd. Hij had zelfs lange tijd uitzicht op een podiumplaats. Uiteindelijk werd hij 4de, een uitslag waarvoor hij ook felicitaties kreeg van de bondscoach.

Het is jammer dat hij nipt het podium miste, maar hijzelf was niet ontgoocheld. “Had men mij voor het begin van de wedstrijd de 4de plaats moeten geven, dan had ik er onmiddellijk voor getekend. Mijn uitslag bewijst dat ik mijn selectie verdiend had”, klonk het nuchter bij de snel gerecupereerde Adegemse jonge sporter.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten