Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Eerste bib boekenruilkastje hangt bij de VBS De Kleiheuvel

Vrijdagnamiddag werd in de Kleitkalseide aan de zijgevel van de VBS De Kleiheuvel het eerste bib boekenruilkastje in gebruik genomen. Meter van het boekenruilkastje is Celine De Meyer, juf van het 1ste leerjaar.

“Het boekenruilkastje paste perfect in jaarthema van onze school. Via verschillende initiatieven zetten wij zowel jong als oud aan om meer te lezen. Wij gingen met onze school dan ook graag in op de vraag van de bibliotheek om het eerste boekenruilkastje een plaats te geven aan onze school en er goed voor te zorgen”, vertelde juf De Meyer.

De bibliotheek is in onze gemeente niet de eerste die uitpakt met een boekenruilkastje. Een paar jaar geleden heeft het comité van de wijk Vliegplein, Zandakkers en Blekkersgat al een dergelijk kastje op de hoek van de Zandakkers geplaatst en dat werkt naar behoren.

“Wij willen in alle leefkernen in onze gemeente boekenruilkastjes plaatsen. Daarom zijn wij in die verschillende leefkernen op zoek naar mensen die het meter- of peterschap van een dergelijk kastje op zich willen nemen.

Als bibliotheek zorgen wij voor de eerste voorraad boeken voor het kastje. Van de meter of peter van een boekenruilkastje wordt verwacht dat zij er voor zorgen dat het boekenkastje in goede staat blijft en dat ook de boeken die in het kastje worden achtergelaten van goede kwaliteit en in goede staat zijn”, legde hoofdbibliothecaris Thomas De Groote uit.

Wie meter of peter van een boekenruilkastje wil worden kan contact opnemen met de bibliotheek op het nummer 050 71 55 22 of met info@maldegem.be. Voor meer informatie over de boekenruilkastjes en over de plaatsen waar ze zich bevinden is er www.maldegem.be/boekenruilkastjes.

De werking van een boekenruilkastje is eenvoudig: je neemt een boek uit je eigen collectie dat je niet meer wenst te houden mee naar het kastje. Je neemt er een van de boeken uit die in voorraad is en plaatst je eigen boek in de plaats. Heb je dat nieuwe boek uitgelezen, dan kan je dat gerust naar het boekenruilkastje terugbrengen om een ander boek mee te nemen.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten