Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Een speciaal feestje voor honderdjarige Simone Alen

Simone Alens roots liggen in Limburg, maar de honderdjarige voelt zich goed thuis in het Warmhof in Maldegem.

Doordat er in de WZC’s nu al iets meer mag dan enkele weken geleden kon er afgelopen week in het Warmhof toch een klein coronaveilig feest gehouden worden voor de honderdste verjaardag van Simone Alen.

Simone werd honderd jaar geleden in het Limburgse Waanrode geboren. Na haar huwelijk met José Van Dyck in 1949 gingen het stel in Brussel wonen en opende daar een kruidenierszaak. Toen 15 jaar later de concurrentie door de supermarkten te groot werd verhuisden ze naar Eeklo, waar zij een groothandel in parfumerie, toiletartikelen en lederwaren begonnen.

José en Simone kregen drie kinderen en bouwen een bloeiende zaak op. Eens met pensioen had Simone tijd voor hobby’s. Zij werd lid van een koor en specialiseerde zich in handwerk.

Toen haar echtgenoot in 1999 overleed bleef ze eerst in Eeklo wonen. Een paar jaar later nam ze haar intrek het WZC Warmhof in Maldegem waar ze nu nog altijd van het leven geniet. Het zingen is ze nog niet verleerd.

Ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag werd op haar afdeling een coronaveilig feestje georganiseerd. De familie kon meevieren van achter het venster.

Deel dit artikel via :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + twaalf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.