Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Een goede raad van Geert uit Frankrijk

Telkens als Geert in Adegem is staat er een vergadering van de redactieraad van www.adegem.net op het programma.

Geert De Baets woont al enkele decennia met zijn Rozeke in het Franse Agde, maar hij voelt zich nog altijd nauw verbonden met onze gemeente, door onder meer zijn familie, door www.adegem.net en door zijn vrienden van de “Bende van De Kromme Sperre”.

Hij las hoe in België de coronamaatregelen worden genegeerd en hoorde ook hoe er door sommigen geklaagd wordt over onze lichte lockdown. Maar ook in Frankrijk moeten ze zich aan de coronaregeltjes houden. Hij stuurde ons een goede raad:

“Jullie mogen nog wandelen en fietsen en essentiële verplaatsingen met de auto maken. Kom maar eens bij ons: hier mag je nog maximum 1 km rond je woning wandelen. Fietsen mag al helemaal niet meer en je mag maar 1 uur per dag buiten zijn. Als je buiten gaat moet je een formulier bij je hebben waarop je persoonlijke gegevens staan plus het uur dat je thuis bent vertrokken.

Als je gecontroleerd wordt en je hebt dat formulier niet bij of je bent langer dan een uur van huis, dan betaal je per direct 135 euro en in geval van recidive binnen de 14 dagen zelfs 200 euro.

Als je op één maand tijd vier maal in overtreding wordt betrapt, dan riskeer je een gevangenis- of een werkstraf van maximum 6 maanden en een boete die kan oplopen tot 20.000 euro.

Zoals je ziet het is elders niet beter… dus doe wat er van jullie wordt verwacht en help zo het coronavirus indijken.”

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten