Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Drijft coronavirus KVK Adegem naar 2de provinciale?

Door het uitbreken van het coronavirus werden er in de provinciale voetbalcompetitie na zondag 8 maart geen wedstrijden meer gespeeld. Het provinciaal bestuur heeft beslist dat de competitie na de coronacrisis niet meer zal worden hervat.

Omdat er geen in- of outdoorevenementen meer mogen georganiseerd worden, werden na 8 maart ook alle sportcompetities stilgelegd. Na weken van onderhandelingen heeft het provinciaal bestuur van de voetbalbond beslist dat de competitie niet meer zal hervat worden na de coronacrisis. De rangschikkingen na de wedstrijden van 8 maart worden de eindrangschikkingen.

Stijgers en dalers

Die beslissing kan zware gevolgen hebben voor KVK Adegem. De kampioenen, stijgers en dalers worden immers bepaald door die rangschikking.

Voor KSK Maldegem en FC Kleit in 2de provinciale en voor VK Akkers Middelburg in 4de provinciale is dat niet belangrijk: die ploegen spelen volgend seizoen in dezelfde reeks als dit seizoen.

Excelsior Donk had in de loop van het seizoen al aangekondigd dat het na dit seizoen een stap terugzet en van 3de provinciale terugkeert naar 4de provinciale.

KVK Adegem eindigt nu op de 3de laatste plaats. Bij een normale competitie was er voor de Adegemse voetbalploeg nog een kans op behoud geweest. Nu betekent die plaats echter een degradatie naar 2de provinciale.

Of de degradatie al vaststaat is nog niet zeker. Nog voor het uitbreken van de coronacrisis waren er al ploegen die onderhandelden over fusies. Door die crisis hebben de ploegen momenteel geen inkomsten meer maar blijven zij wel hun vaste kosten hebben.

Gevreesd wordt dat bepaalde ploegen in financiële moeilijkheden zullen komen. Daardoor zouden er nog meer fusies kunnen komen en kunnen er zelfs ploegen afhaken.

De kans dat het provinciaal bestuur bij het samenstellen van zijn reeksen voor de komende competitie knip en plakwerk heeft is reëel.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten