Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

De Zandring organiseert buurtzoektocht

Met de overhandiging van de brochures van de eerste buurtzoektocht van de Zandring ging vrijdagavond de periode waarin de buren de zoektocht kunnen afwerken van start.

Ook het jaarprogramma van de Zandring (Vliegplein, Zandakers en Blekkersgat) is door de coronacrisis in de war gestuurd. Het jaarlijks buurtfeest in juli moest worden afgelast. Om het gemis van het buurtfeest een beetje te compenseren kreeg ieder gezin uit de wijk een geraniumplantje. Wie door de wijk rijdt kan zien dat de mensen zorg dragen voor hun plantje.

50 Vragen
Met de steun van “Vlaanderen Feest” en van Zomerstraat heeft het wijkcomité ook een buurtzoektocht uitgewerkt. Vrijdagavond werd de brochure van die zoektocht voorgesteld en werd ook een stukje van het af te leggen parcours afgewandeld. Daarna volgde nog een gezellige avond.

De inwoners van de wijk krijgen tot eind augustus om de buurtzoektocht af te leggen en de antwoorden te vinden op 50 vragen. Foto’s die gelinkt zijn aan de wijk en vragen over het verleden en heden van de wijk vormen de kern van de zoektocht.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten