Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

De Ukkie Pukkie slaapcontainers zijn aangekomen

Sinds maandag staan er achter Ukkie Pukkie Adegem containers. Die worden omgebouwd tot slaapzalen voor de kinderopvang.

Na een externe audit en een veiligheidsrapport, dat aangaf dat het evacueren van de slaapzaal op de eerste verdieping van Ukkie Pukkie Adegem voor problemen zou kunnen zorgen, besliste het Maldegemse schepencollege dat de slaapzaal moest worden opgedoekt.

Dat kon echter alleen maar als er een alternatief was om de kleuters te slapen te leggen.  Er werden een aantal alternatieven naar voor geschoven, maar die zorgden voor nog meer problemen.

Eerste voorstel
Daarom werd binnen het schepencollege teruggegrepen naar het eerste voorstel, waarover burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) ons in november van vorig jaar al enige toelichting gaf.

Er werd gekozen om containers achter Ukkie Pukkie te plaatsen. Sinds maandag staan die containers op hun plaats. Nu moeten ze nog ingericht worden als slaapzalen en moet er ook een sas gemaakt worden zodat de containers verbonden zijn met Ukkie Pukkie.

“Wij verwachten dat de werken nog enkele weken zullen duren en hopen dat de containers tegen midden juni gebruiksklaar zijn”, vertelde schepen Nicole Maenhout (V-VA).

Definitieve oplossing
Vorig jaar in november liet burgemeester Van Hulle al verstaan dat het plaatsen van containers maar een voorlopige oplossing was voor Ukkie Pukkie Adegem. “Wij steken jaarlijks honderdduizenden euro’s toe aan onze gemeentelijke kinderopvang. Wij gaan na of deze dienst niet efficiënter kan worden georganiseerd. Efficiënter wil niet zeggen dat wij alle Ukkie Pukkie afdelingen onder één dak willen brengen”, klonk het zowel bij burgemeester Van Hulle als bij Schepen Maenhout.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten