Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

De Maricolen schitteren met hun videoclip over Sinterklaas

Sinds 15 november is op Facebook een videoclip te bekijken die gemaakt werd door de groep “sociaal” van de Maricolen Maldegem. De tekst voor de zang en de raps werd geschreven door leerkracht Michiel De Blaere en gebracht door de leerlingen.

Met hun videoclip brengen de 14 leerlingen van het 5de en 6de Middelbaar de boodschap dat er een Sinterklaas moet zijn voor alle kinderen in de wereld. De rol van de Sint wordt niet toevallig vertolkt door een zwart meisje.

Voor het maken van de videoclip kon de groep rekenen op de medewerking van Steffen Verhegge die de muziek maakte en Bram Van Landschoot die instond voor het camerawerk en de montage. Beiden zijn oud- leerlingen van de Maricolen.

De clip wordt gekoppeld aan een goed doel: het geld dat via de clip wordt ingezameld wordt geschonken aan de vzw De Toevlucht uit Aalter, die kwetsbare gezinnen ondersteunt in onze regio. De vzw wil er met de stunt van de clip voor zorgen dat het voor kinderen die anders op 6 december niets zouden krijgen toch ook echt Sinterklaas wordt.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten