Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

De beek is opnieuw een open gracht geworden

Zo zag de open gracht in de Molenstraat er enkele weken terug nog uit

Eind vorig jaar legde de gemeente in de Molenstraat in Adegem een stuk ingebuisde gracht opnieuw open. Die open gracht moet in de toekomst voorkomen dat de Molenstraat bij hevige regenval onder water komt te staan.

De inwoners van de Molenstraat schrokken van de omvang van hun open gracht. Het werd nog erger toen door de regen die regelmatig viel, de wanden van de pas aangelegde open gracht begonnen in te kalven. De open gracht kreeg het uitzicht van een beek.

Herstellingswerken
Schepen van openbare werken Jason Van Landschoot (Open VLD), liet weten dat van zodra de weersomstandigheden het zouden toelaten er herstellingswerken aan de gracht zouden uitgevoerd worden.  Omdat het de afgelopen maanden nooit meerdere dagen na elkaar droog bleef, konden de herstellingswerken pas de afgelopen week worden uitgevoerd.

De open gracht ziet er nu opnieuw normaal uit.

Er werden palen in de bodem van de gracht geslagen en daarachter werd een schutting aangebracht om de wanden van de gracht te verstevigen.  De gracht heeft nu opnieuw een normaal uitzicht en het water kan er ook bij hevige regen vlot stromen.  

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten