Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

De Ark schreef wenskaarten en maakte film voor woonzorgcentra

Een delegatie van de leerlingen van het 6de leerjaar van De Ark (Zwarte Zusterslaan) bezorgde de wenskaarten.

De klassenraad van de bovenbouw van De Ark (4de, 5de en 6de leerjaar) die bestaat uit 2 leerlingen van iedere klas en een leerkracht is een van de stuwende krachten achter de initiatieven die in de school in de Zwarte Zusterslaan worden genomen.

Die raad heeft tijdens de weken die aan de kerstvakantie voorafgingen een kerstactie uitgewerkt waarbij de aandacht ging naar de bewoners van de woonzorgcentra Warmhof en Tilia en de bewoners van de serviceflats en assistentiewoningen.

Voor al die bewoners schreven de leerlingen de afgelopen weken een kerstkaart. In totaal werden ongeveer 300 kaarten geschreven. Die werden afgelopen dinsdag aan de woonzorgcentra coronaveilig afgegeven en in de brievenbussen van de bewoners van de serviceflats en assistentiewoningen gestopt.

Om het coronaveilig te houden gingen de leerlingen de wenskaarten per 2 in de brievenbussen van de assistentiewoningen steken.

De leerlingen werden ook – al was het van achter het raam – enthousiast onthaald door de senioren.

Film
Met prenten en met het verhaal dat zij zelf inspraken maakten de leerlingen de afgelopen weken ook een film over het boek “De Lantaarnaansteker”. Dat filmpje zal de komende dagen in het intern circuit van de woonzorgcentra voor de bewoners worden afgespeeld.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten