Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Cultureel Maldegem in rouw

Op 14 mei overleed op 74-jarige leeftijd Gaby Bruyninckx. Naast haar familie verliest ook socio-cultureel Maldegem een boegbeeld.

Gaby Bruyninckx was de echtgenote van Jozef Dobbelaere. Zij bouwde een carrière op in het onderwijs. Honderden meisjes zaten bij haar in de klas en de keuken. Naast haar leven als echtgenote, moeder en leerkracht was Gaby ook actief in het socio-culturele leven.

Zij was gedurende meer dan 40 jaar secretaris van KVLV Adegem en maakte in de periode van 1989 tot 2001 deel uit van de cultuurraad. In die periode nam ze gedurende 12 jaar het voorzitterschap waar.

Gaby was een van de stuwende krachten achter “Poëzie in het Park” (1998) in het Sint-Annapark. Gedurende 20 jaar was zij een actief lid van het programmatiecomité van Den Hoogen Pad.

Ook op culinair vlak liet Gaby zich opmerken: zij was lid van het culinair genootschap dat ontstond onder de vleugels van COMEET. Zij bracht het recept van “Jan in de zak” zó goed terug in de kijker dat haar recept werd opgenomen in de 5de editie van “Erfgoed leeft” en in “Koken in oorlogstijd”.

Gaby bleef tot het einde zeer positief in het leven staan. Donderdag is zij echter plotseling en geheel onverwachts overleden…

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten