Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Coronacrisis remt ook dossier van het nieuwe industrieterrein af

De firma De Logi & Hoorne voert in opdracht van Veneco een archeologisch onderzoek uit op het toekomstige industrieterrein in de Ringbaan.

Het dossier van het nieuwe Maldegemse industrieterrein is al enkele decennia oud maar nadert nu zijn realisatie. Eind vorig jaar kreeg de firma De Logi & Hoorne de opdracht om het wettelijk voorziene archeologisch onderzoek op de site uit te voeren.

Vertraging
Het was de bedoeling dat het eerste deel van dat onderzoek zou klaar zijn tegen het bouwverlof en dat er na het bouwverlof zou begonnen worden met de aanleg van de straat in het toekomstige industrieterrein. Net als veel andere dossiers en werken heeft ook het dossier van het nieuwe industrieterrein door de coronacrisis vertraging opgelopen. De resultaten van het eerste deel van het archeologisch onderzoek zijn ondertussen al verwerkt.

Overleg
Het veldwerk van het archeologisch onderzoek is in zijn laatste fase. Het was de bedoeling dat er over de resultaten van dat onderzoek een informatiemoment voor de buren van het toekomstige industrieterrein en voor geïnteresseerden georganiseerd zou worden.

Van schepen van Openbare Werken Jason Van Landschoot en Veneco vernamen wij dat er in de nabije toekomst overleg zal gepleegd worden om na te gaan of er, gezien de coronamaatregelen, nog een dergelijke infomoment georganiseerd mag worden. Gedurende dat overleg zal ook het schema voor de realisatie van het nieuwe industrieterrein besproken worden. Schepen van Landschoot hoopt dat er dit jaar nog kan begonnen worden met de realisatie van het project.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten