Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Corona-terrassen om de horeca te ondersteunen

De gemeente Maldegem wil iedere aanvraag van horecazaken om extra terrassen te mogen organiseren positief benaderen. Zelf wil de gemeente ook maatregelen nemen om de horecazaken in het centrum te ondersteunen.

De horecazaken mogen opnieuw klanten ontvangen maar door de opgelegde maatregelen is het aantal klanten dat zij in hun zaak mogen ontvangen drastisch verminderd. Daarom kijken de horecazaken uit om extra terrassen ook op het openbaar domein te mogen organiseren.

“Wij hebben alle horecazaken aangeschreven en hen gevraagd om voorstellen te doen. Er is door veel uitbaters van horecazaken positief gereageerd. Wij hebben hen, waar het praktisch mogelijk is, de toestemming gegeven om extra terrassen te installeren”, vertelde Peter Van Hecke, de schepen van lokale economie.

Verkeersvrij
Voor het weekend heeft het schepencollege zelf ook nog een belangrijke ondersteunende maatregel voorzien: “Op vrijdag en zaterdag zal de markstraat (tot aan de Gouden Leeuw) tussen 18 en 23 uur verkeersvrij zijn. Op zondag zal dat van 16 tot 23 uur zijn.

 In die perioden zullen de horecazaken in de Markstraat een terras kunnen installeren. Die maatreel geldt voorlopig tot 1september”, legde burgemeester Bart Van Hulle uit.

Markt
Nu de horecazaken op maandag weer open zijn wordt er ook meer volk op de maandagmarkt verwacht. Daardoor is de kans reëel dat de kaap van de maximum toegelaten 300 bezoekers in de marktzone snel en regelmatig overschreden wordt, waardoor de marktzone dan tijdelijk moet worden afgesloten. Tegen maandag 15 juni hopen burgemeester van Hulle en schepen Van Hecke een oplossing voor dat probleem te hebben.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten