Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Burgemeester Van Hulle zetelt binnenkort in het Vlaams Parlement

Bart Van Hulle voelt zich nog altijd geen politieker, maar een ondernemer die ten dienste staat van de bevolking.

Mocht iemand tien jaar terug Bart van Hulle (55) voorspeld hebben dat hij in 2020, na 6 jaar oppositie en 2 jaar als burgemeester van Maldegem, zijn intrede zou doen in het Vlaams Parlement, hij zou hem gek hebben verklaard. Toch komt die voorspelling uit.

In september doet Burgemeester Bart Van Hulle voor Open VLD zijn intrede in het Vlaams Parlement. Hij volgt er zijn partijgenote Carina Van Cauter op, die als gouverneur van Oost-Vlaanderen werd aangesteld.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zette Bart van Hulle een belangrijke stap in de politiek: hij werd kandidaat op de Maldegemse Open VLD lijst, die toen een moeilijke periode doormaakte.

Onrechtvaardige belasting
Een akkoord tussen CD&V en Groen zorgde er voor dat Open VLD in 2012 opnieuw op de oppositiebanken terechtkwam. Het nieuwe oppositielid beet zich vast in de belasting op de economische bedrijvigheid, die hij een onrechtvaardige belasting vond.

Omdat de toenmalige meerderheid hem in zijn visie niet volgde ging hij tegen deze belastingen in beroep tot bij de Raad van State. Het dossier heeft jaren aangesleept maar uiteindelijk gaf de R v S het Maldegemse oppositielid, tot grote voldoening van de Maldegemnaren die de belasting op de economische bedrijvigheid hadden moeten betalen, gelijk.

Die overwinning bij de R v S en de strategie van voorzitter Wim Swyngedouw zorgden er voor dat Open VLD in 2018 de grootste partij in Maldegem werd en samen met N-VA en de Merlaan een meerderheid kon vormen.

Parlement
Als lijsttrekker en stemmenkanon werd Bart Van Hulle de nieuwe burgemeester van Maldegem. De goede verkiezingsuitslag van de afdeling was ook het provinciaal en nationaal partijbestuur van Open VLD niet ontgaan: Bart Van Hulle werd door hen gepolst om kandidaat te zijn voor de verkiezingen van het Vlaams Parlement.

Hij verkoos de plaats van 2de opvolger boven een plaats in de lijst van de effectieve kandidaten. Die keuze bleek de juiste. Vorige week slaagde de Vlaamse regering er eindelijk in om de knoop in zake de benoeming van de gouverneur van Oost-Vlaanderen door te hakken.

Door de benoeming van Carina Van Cauter als gouverneur kwam haar zitje in het Vlaams Parlement vrij en doordat Bart Van Hulle inmiddels al was opgeschoven naar de eerste plaats van opvolger mag hij begin september zijn intrede doen in het parlement.

“Ik ben natuurlijk tevreden dat ik die stap kan zetten. Onze streek is momenteel zwak vertegenwoordigd in Brussel. Het is nochtans daar dat de belangrijkste beslissing en subsidies worden besproken en verdeeld.

Ik blijf verder bedrijfsleider en burgmeester van Maldegem. Efficiëntie en eendracht, die voor mij als bedrijfsleider en burgmeester belangrijk zijn, neem ik ook mee naar het Vlaams Parlement. Ik trek niet naar Brussel om er een onderdeel te worden van het meubilair van het parlement”, gaf toekomstig parlementslid Bart Van Hulle ons mee.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten