Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Bpost verkoopt Maldegems postkantoor

Sinds kort hangt aan het venster van het Maldegemse postkantoor een bord “Te koop”

Er was enige verwarring in Maldegem toen steeds meer mensen de aankondiging hadden gezien dat Bpost zijn kantoor in het centrum van Maldegem wil verkopen.

Met zijn bijna 24.000 inwoners beschikt Maldegem over een postkantoor. Toen in Adegem het postkantoor langs de Staatsbaan gesloten werd deden zowel de gemeente als inwoners van Adegem een aanvraag bij de Post om in Adegem – een deelgemeente met 5000 inwoners – tenminste toch een postpunt open te houden. Bij de Post vond men het toen niet eens de moeite om te reageren op de vragen van de burgers.

Huren
Zover zal het in Maldegem niet komen: Bpost liet de gemeente weten dat het zijn postkantoor in het centrum zal verkopen, maar dat het er zijn kantoor wil behouden. Het zal het gebouw verkopen en de kantoorruimte huren aan de nieuwe eigenaar…

Door een dergelijke regeling te treffen voorkomt Bpost dat het niet langer moet instaan voor de grote onderhoudskosten van het gebouw. Het geld dat het voor het gebouw krijgt zal Bpost op termijn kunnen gebruiken om zijn huur te betalen.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten