Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Borden voor veiliger verkeer

Met grote en kleinere borden wijzen de inwoners van de Zandring (Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat) de automobilisten er op dat zij trager en voorzichtiger moeten rijden in hun wijk.

Tijdens haar toespraak op de nieuwjaarsreceptie maakte Kaat Vermeulen als voorzitter van het wijkcomité de verkeersveiligheid in de wijk één van de onderwerpen van haar toespraak.  Zij stelde ook de nieuwe borden voor die de aandacht van de weggebruikers moeten trekken en hen moeten aanzetten tot een veiliger rijgedrag in de wijk. 

Op het groot bord dat in de Kallestraat, net voor het kruispunt met de Ringbaan, werd geplaatst luidt de slogan “Traag! Wij spelen graag”. Om die slogan kracht bij te zetten staan op het bord, dat vorige week werd geplaatst, spelende kinderen.  Het is nu aan de automobilisten om de goede raad op te volgen. 

Overleg

Toen de nieuwjaarsreceptie werd georganiseerd wist men in de Zandring nog niet dat het waarschijnlijk hun laatste nieuwjaarsreceptie in het gebouw van de gemeente op de Zandakkers zou zijn. De gemeente heeft immers beslist dat de kinderopvang Ukkie Pukkie Adegem daar zijn nieuwe locatie zal krijgen. Daardoor zullen enkele verenigingen die nu in dat gebouw hun thuisbasis hebben of er af en toe lokalen van gebruiken naar een nieuwe locatie moeten uitkijken. 

Uit de woorden van schepen Nicole Maenhout (N-VA) onthielden wij dat de muziekmaatschappij VVA naar een andere locatie moet uitkijken en dat ook het wijkcomité voor zijn festiviteiten een andere locatie zal moeten zoeken. 

Voorzitter Vermeulen is ervan overtuigd dat, als de aangekondigde aanpassingswerken aan het gebouw goed bekeken worden, de organisaties die er nu gebruik van maken dat in de toekomst ook nog zullen kunnen doen. 

Daarom wil zij eerst rond de tafel zitten met alle verenigingen die gebruik maken van het gebouw om daarna met een delegatie in overleg te gaan met het schepencollege.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten