Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Bisdom is geen gesprekspartner voor de gemeente

De Sint Vincentiuskring in Kleit dreigt in een patstelling terecht te komen.

Het ziet er niet naar uit dat de erfpacht die de kerkraad van Kleit aan de gemeente wil toestaan op de grond waarop nu de Sint Vincentiuskring staat, in januari de Maldegemse gemeenteraad zal halen. Het is aan de kerkraad van Kleit om te bepalen welke voorwaarden er in die erfpacht moeten opgenomen worden.

Het voorstel dat op tafel lag kon zowel door het Maldegemse gemeentebestuur als door de kerkraad van Kleit worden aanvaard. Hoewel het bisdom in deze aangelegenheid geen gesprekspartner is voor de gemeente, kreeg het schepencollege toch een brief van het bisdom Gent. Uit die brief blijkt dat het bisdom niet akkoord gaat met het voorstel van erfpacht en die dus ook niet doorgaat.

Er wordt door het bisdom een voorstel aan aanpassing van de bedragen die in het voorstel van erfpacht zijn opgenomen, gedaan.

Nieuw voorstel

“Wij moeten een erfpacht afsluiten met de kerkraad van Kleit en wij hadden een overeenkomst in verband met de erfpachtvergoeding. Dat het bisdom niet akkoord gaat met dat voorstel maakt ons in principe niets uit. Dat is een probleem dat moet uitgepraat worden tussen het bisdom en de kerkraad”, legde burgemeester Van Hulle uit. 

Omdat het bisdom de beslissing van de kerkraad niet aanvaardt, zal de kerkraad een nieuw voorstel van erfpacht moeten opmaken waarmee het bisdom wel kan instemmen. 

Het schepencollege is niet gelukkig met de gang van zaken. Er wordt erop gewezen dat er een akkoord was tussen de beide partijen en dat een derde partij die niet bij de onderhandelingen betrokken is de beslissing niet zomaar ongedaan kan maken. Het schrijven van het bisdom heeft het klimaat voor verdere onderhandelingen er niet gemakkelijker op gemaakt.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten