Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Archeologisch onderzoek op toekomstig industrieterrein

De firma De Logi & Hoorne voert de komende weken het archeologisch onderzoek uit op het terrein waar het nieuw industrieterrein komt.

Nog dit jaar wil Veneco ook op het terrein beginnen met de realisatie van het nieuwe industrieterrein aan de Ringbaan. Enkel het archeologisch onderzoek dat momenteel door De Logi & Hoorne wordt uitgevoerd houdt het begin van de werken nog tegen.

De realisatie van het nieuwe industrieterrein dat in de Ringbaan in Adegem komt, waarvan al ruim 20 jaar sprake is, komt een stap dichterbij. De gemeente Maldegem heeft destijds de realisatie van het industrieterrein aan Veneco toevertrouwd.

 Voordat er op het terrein iets te zien kan zijn van de realisatie moest het dossier een lange administratieve weg afleggen. Het dossier is nu klaar.

Als laatste voorbereiding op de werken moet een wettelijk verplicht archeologisch onderzoek op de site worden uitgevoerd. Die opdracht werd door Veneco toegewezen aan de firma De Logi & Hoorne uit de Canadezenlaan in Adegem.

PRIORITIEIT

Veel mensen dachten dat het archeologisch onderzoek eind vorig jaar al was uitgevoerd. Zij waren dan ook verwonderd toen zij enkele weken terug zagen dat de site werd afgegraven en dat er opnieuw opgravingen werden uitgevoerd.

“Eind vorig jaar hebben wij op de site enkele proefsleuven gedolven. Het is op basis van de resultaten uit die proefsleuven dat wij ons plan voor de werken hebben opgemaakt. Dat wij met onze werken schuin tegenover de Zandakkers begonnen komt door een prioriteit van Veneco.

De maatschappij heeft ons gevraagd om eerst hier te beginnen omdat zij, als het kan, na het bouwverlof wil beginnen met de aanleg van de straat die in het nieuwe industrieterrein komt.

Wij zullen in die zone zeker tijdig klaar zijn. Terwijl Veneco de straat laat aanleggen zullen wij ons werk op de rest van de site kunnen verderzetten”, legde de woordvoerster van De Logi & Hoorne uit.

RESULTATEN

Over de resultaten van het ondertussen onderzochte gedeelte van het terrein wou de firma nog niets kwijt. Het is de bedoeling dat de opgravingen afgerond zijn en de resultaten eerst aan de opdrachtgever worden overgemaakt voordat ze openbaar worden gemaakt.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten