Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Alle kermisattracties krijgen een plaats op Maldegem kermis

De foorkramers kunnen tevreden zijn: deze week besliste het schepencollege dat tijdens week van Maldegem kermis alle attracties die gewoonlijk naar Maldegem kermis komen daar ook dit jaar een plaats zullen krijgen. Het aantal bezoekers dat gelijktijdig op de kermis aanwezig mag zijn wordt beperkt.

Omdat veel steden en gemeenten hun kermissen afgelast hebben zitten de meeste foorkramers al maanden met weinig of geen werk. Het Maldegemse schepencollege beloofde hen er alles aan te doen om de kermis in Maldegem centrum toch te laten doorgaan.

Vorige week zat schepen van feestelijkheden Peter Van Hecke (Open VLD) met de foorkramers rond de tafel om de opstelling van de kermisattracties te bespreken. “Wij hebben beslist om de kermisattracties in Maldegem toe te laten om de foorkramers in die moeilijke te tijden te ondersteunen en ook om de kinderen in onze gemeente eens de kans te geven zich extra te ontspannen.

Bij het opstellen van de kermisattracties moet de nodige afstand tussen de verschillende attracties bewaard worden. Het overleg met de foorkramers heeft uitgewezen dat, mits een herschikking van de kermisattracties, alle foorkramen dit jaar een plaats kunnen krijgen op de Markt”, legde schepen Van Hecke uit.

De mensen zullen langs twee ingangen de kermissite kunnen bereiken. Het aantal volwassenen dat gelijktijdig op de kermissite aanwezig mag zijn wordt beperkt tot 400. Er zullen op de drukste momenten tellingen worden gedaan.

De foorkramen en de fototentoonstelling zijn de enige kermisactiviteiten die dit jaar mogen doorgaan.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten