Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Albert Van de Kerckhove verloor de strijd tegen Covid-19

Donderdagnamiddag 5 november liep het bericht binnen dat de 91-jarige Albert Van de Kerckhove, oom van ons redactielid Marnix, overleden was in Damme bij zijn dochter Marianne aan het coronavirus.

Adegem zal zich Albert vooral blijven herinneren als een van de stichters van de N.V. “Van de Kerckhove’s Prefa”. Als jonge aannemer trok hij met de werknemers van die firma naar Brussel om er bouwprojecten te realiseren.

Albert heeft ook veel betekend voor parochiaal Adegem: niet alleen als lid van het Gemengd Koor Canticorum, maar vooral als voorzitter en lid van de Kerkraad van de Sint-Adrianuskerk.

In alle grote bouw- en verbouwprojecten (de herstelling van het dak, de restauratie van de glasramen, de aanpassing van de elektriciteit, de bouw van de winterkapel en de renovatie en vernieuwing van het kerkorgel) is de hand en de kennis van Albert Van de Kerckhove te herkennen.

Zoals hij altijd had aangekondigd heeft hij op zeventigjarige leeftijd een punt gezet achter zijn beroepsbezigheden en genoot hij sindsdien met zijn familie van een welverdiende rust.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten