Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Albert Heijn opende zijn deuren in Adegem

Een uur voordat Albert Heijn voor het eerst zijn deuren in Adegem opende stonden er al tientallen klanten te wachten.

Met de komst van Albert Heijn hebben de Adegemnaren eindelijk opnieuw een supermarkt waar ze terechtkunnen voor alles wat ze in het dagelijkse leven nodig hebben. Maar met zijn scherpe Nederlandse prijzen en zijn uitgebreid aanbod wil Albert Heijn ook een aantrekkingspool zijn voor de grote omgeving.

Er deden de afgelopen jaren regelmatig geruchten de ronde dat de Nederlandse winkelketen Albert Heijn naar Maldegem zou komen. De winkelketen vond echter geen locatie die aan zijn wensen voldeed.

Enkele jaren terug kocht Van Hyfte Projects uit Maldegem de gebouwen van de vroegere Intermarché op de Staatsbaan in Adegem. Aanvankelijk was het de bedoeling van de nieuwe eigenaar om het gebouw aan te passen zodat het opnieuw als handelspand kon gebruikt worden.

Meer ruimte
Van Hyfte Projects kreeg wel kandidaat huurders over de vloer, maar tot een overeenkomst kwam het niet. Albert Heijn, die op zoek was naar een nieuwe locatie in Maldegem, toonde ook belangstelling maar wou een ruimere locatie. Van Hyfte Projects heeft dan een extra inspanning gedaan: er werd voor gezorgd dat de site groter werd en dat het bestaande pand werd vervangen door een handelspand van 1600m² met een ruime parking. Eind vorig jaar werd officieel bevestigd dat er een nieuwe supermarkt in Adegem kwam.

Jobs
Terwijl in Adegem het gebouw werd opgetrokken kondigde Albert Heijn al aan dat de opening voor midden september was voorzien. De nieuwe supermarkt zal voor extra jobs zorgen. Nick Rogmans, die de afgelopen jaren zijn sporen reeds verdiend heeft in andere Albert Heijn vestigingen, wordt de manager van de nieuwe zaak. Hij wordt daarin bijgestaan door zijn vader Barend. Naast het managers duo stelt Albert Heijn ook nog een veertigtal jobs in het vooruitzicht.

Concurrentie

Nick en Bernard (zoon en vader) Rogmans zijn het managers duo van Albert Heijn Adegem.

Nick Rogmans weet dat hij in een streek begint waar de concurrentie groot is, maar dat boezemt hem geen schrik in: “Met ons uitgebreid assortiment van kwaliteitsvolle producten, onze scherpe Nederlandse prijzen en onze gezellige Albert Heijn-traditie kunnen wij de concurrentie aan. Wij willen naast een goede buurtwinkel ook een goede buur zijn. Daarom willen wij ons ook integreren in onze nieuwe omgeving.

Wij plaatsen een AED-toestel aan de gevel van onze zaak en binnenkort zullen wij infosessies organiseren om zowel ons personeel als onze klanten met dit toestel te leren werken. Wij denken ook aan het milieu: voor de elektriciteit die wij gebruiken rekenen wij op de 500 zonnepanelen die op het dak van het pand liggen. Op onze ruime parking zijn ook laadpalen voor elektrische wagens voorzien”, klonk het enthousiast bij manager Rogmans. Hij kijkt er naar uit om de eerste klanten te kunnen ontmoeten en te beginnen bouwen aan de toekomst van Albert Heijn Adegem, die de 64ste afdeling in België is.

Volgens Raf Van den Heuvel, General Manager van Albert Heijn, is de Adegemse vestiging niet de laatste in de reeks. De winkelketen ziet in België nog veel locaties voor nieuwe vestigingen. Een honderdste afdeling openen is een streefdoel.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten