Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Afscheid van politieagent Tom De Jaeger

Met twee minuten stilte, witte vlaggen en sirenes van de politiecombi’s, namen vrijdagavond op de Spanjaardshoek familie, collega’s, vrienden en buren afscheid van Tom De Jaeger.

Op vrijdag 1 mei overleed politieagent Tom De Jaeger op 48 jarige leeftijd aan de gevolgen van de kwetsuren die hij de maandag voordien bij een ongeval had opgelopen.

Door de coronacrisis kon enkel de naaste familie aanwezig zijn op de uitvaartplechtigheid. Zowel zijn collega’s van de PZ Maldegem als van de LOWA-zone namen op een passende wijze afscheid van agent De Jaeger.

Omdat ook zijn vrienden en buren op een waardige wijze afscheid van Tom wilden nemen besloten zij om vrijdagavond, in aansluiting op de dagelijkse hulde aan de stille helden van de coronacrisis, een bijzonder moment voor Tom te organiseren.

Met een serenade bewees piper Diederik De Jaeger de laatste eer aan Tom De Jaeger.

Een paar honderd mensen stonden langs beide zijden van de weg opgesteld. Met “You’ll never walk alone” en het gezwaai met de witte vlaggen begon het bijzonder moment. Daarna volgde een favoriet muziekstuk van Tom. Toen die muziek stilviel werd het even muisstil op de Spanjaardshoek.

Het was het geloei van de sirenes van de politiecombi’s dat de stilte doorbrak. Piper Diederik De Jaeger bracht daarna met een serenade een eresaluut aan Tom. Toen werd het opnieuw bijna benauwend stil op de Spanjaardshoek en vertrok iedereen verzonken in eigen gedachten naar huis.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten