Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Adegem kermis op de valreep toch afgelast

Donderdagvoormiddag verschenen in Adegem Dorp de eerste foorkramen. Kort na de middag waren ze alweer vetrokken. Het schepencollege had, na overleg met de politie, beslist dat de zomerkermis toch niet kon doorgaan.

Voorzitter David Storm en zijn Adegems feestcomité hadden, gezien de coronacrisis en de bijhorende maatregelen, eind maart al beslist dat het dit jaar een stille zomerkermis zou worden.

De afgelopen weken zijn die maatregelen versoepeld en de foorkramers dienden een aanvraag in bij schepen van feestelijkheden Peter Van Hecke om tijdens het weekend van Adegem kermis toch met hun attracties in Adegem Dorp te mogen staan.

De foorkramers kregen woensdag groen licht van het schepencollege, op voorwaarde dat zij bij de opstelling van hun attracties aan alle coronavoorwaarden voldeden.

Op basis van die beslissing van het schepencollege zakten donderdagvoormiddag de eerste foorkramers al af naar Adegem Dorp. Terwijl zij hun plaats innamen voor de kerk was er in Maldegem overleg bezig tussen het schepencollege en de PZ Maldegem.

“Tijdens dat overleg bleek dat er op de kermissite maar 75 personen gelijktijdig aanwezig mogen zijn. Er moet ook een circulatieplan zijn dat er voor zorgt dat de mensen op de kermissite elkaar niet moeten kruisen. Omdat dit praktisch niet mogelijk was, zijn wij op onze beslissing van woensdag teruggekomen”, legde burgemeester Bart Van Hulle uit.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten